ضد ویروس اصطلاحی است که به برنامه یا مجموعه ای از برنامه ها اطلاق می شود که برای محافظت از کامپیوتر ها در برابر ویروس ها استفاده می شوند. مهم ترین قسمت هر برنامه ضد ویروس موتور اسکن(Scanning enginee) آن است. جزئیات عملکرد هر موتور متفاوت است ولی همه آنها وظیفه اصلی شناسایی فایل های آلوده به ویروس را با استفاده از فایل امضای ویروس ها بر عهده دارند. فایل امضای ویروس یک رشته بایت است که با استفاده از آن می توان ویروس را به صورت یکتا مورد شناسایی قرار داد و از این جهت مشابه اثر انگشت انسان ها می باشد. ضد ویروس متن فایل های موجود در کامپیوتر را با نشانه های ویروس های شناخته شده مقایسه می نماید. در بیشتر موارد در صورتی که فایل آلوده باشد برنامه ضدویروس قادر به پاکسازی آن و از بین بردن ویروس است. در مواردی که این عمل ممکن نیست مکانیزمی برای قرنطینه کردن فایل آلوده وجود دارد و حتی می توان تنظیمات ضدویروس ها را به گونه ای انجام داد که فایل آلوده حذف شود.

بعضی از برنامه های ضد ویروس برای شناسایی ویروس های جدیدی که هنوز فایل امضای آنها ارائه نشده از روش های جستجوی ابتکاری استفاده می کنند. به این ترتیب داده های مشکوک در فایل های موجود در سیستم و یا فعالیت های مشکوک مشابه رفتار ویروس ها (حتی در صورتی که تعریف ویروسی منطبق با آنچه که در فایل مشکوک یافت شده موجود نباشد) علامت گذاری می شوند. اگر ضد ویروس فعالیت مشکوکی را مشاهده نماید، برنامه ای که فعالیت مشکوک انجام داده را قرنطینه نموده و به کاربر در مورد آن اعلام خطر می کند (به عنوان مثال اعلام می شود که برنامه مشکوک مایل به تغییر Windows Registry می باشد). دقت این روش پایین است و در بسیاری از مواقع در شناخت فایل های مشکوک به ویروس اشتباهاتی رخ می دهد.
در چنین مواقعی فایل قرنطینه شده برای شرکت های سازنده ضد ویروس ها ارسال می شود که پس از تحقیق و آزمایش آن، در صورتی که واقعا فایل آلوده به ویروس باشد نام، امضاء و مشخصات آن مشخص شده و پادزهر آن ارائه می گردد. در این صورت کد مشکوک تبدیل به یک ویروس شناخته شده می شود.
قابلیت های نرم افزار های ضدویروس
سطح محافظت نرم افزار بسته به جدید و بروز بودن آن متغیر است. محصولات جدیدتر قابلیت های مانند بروز رسانی خودکار، اسکن های زمان بندی شده، محافظت از سیستم به صورت ماندگار در حافظه و همچنین امکان یکپارچه شدن با برنامه های کاربردی اینترنتی مانند برنامه های e-mail و مرورگرهای وب را دارند. نسخه های قدیمی تر نرم افزارهای ضدویروس تنها یک اسکنر بودند که باید به صورت دستی راه اندازی می شدند. همه نرم افزار های ضدویروس در صورتی که به صورت منظم به روز رسانی شده و عملیات اسکن بر روی دیسک های سخت، تجهیزات قابل انتقال (مانند فلاپی و Zip disk) انجام شود می توانند دستگاه کامپیوتر را در برابر ویروس ها مقاوم کنند. در واقع نقطه برتری محصولات جدید ضد ویروس در قابلیت های آنها برای محافظت از سیستم در مواقعی است که کاربر دانش و یا دقت لازم برای به کارگیری آن را ندارد.
حداقل توقعی که از یک برنامه ضد ویروس خوب می توان داشت این است که در برابر ویروس های boot-sector، ماکرو، اسب های تروا و فایل های اجرایی آلوده به ویروس و کرم اقدامات محافظتی لازم را به عمل آورد. از محصولات جدیدتر می توان انتظار محافظت در برابر صفحات وب، اسکریپت ها، کنترل های ActiveX و اپلت های جاوای خطرناک، همچنین کرم های e-mail را داشت.
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها:
رایت کردن اطلاعات بر روی یک CD یا DVD (یا همان Burn یک CD) یکی از اولین مهارتهایی است که در کار با کامپیوتر باید بدانید چون به هر حال، نیاز پیدا میکنید که اطلاعات را از کامپیوترتان به
جای دیگری منتقل کنید. مثلاً ممکن است بخواهید تکالیف دانشگاهی خود را به استاد تحویل دهید و ...
برای رایت کردن اطلاعات روی دیسک، نرم افزارهای مختلفی وجود دارد مثل Nero ، Alcohol و ... اما جالب است بدانید که خود ویندوز این امکان را فراهم کرده است که بدون نیاز به هر نرمافزاری، ا
طلاعاتتان را بر روی دیسکها رایت کنید.
این امکان هم در ویندوز XP و هم در ویستا وجود دارد.
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها:
Paint
برای کشیدن یک دایره کامل در برنامه Paint ابتدا باید از قسمت Shapes روی بیضی کلیک کنید وآن را انتخاب کرده و سپس با گرفتن کلید Shift می توانید یک دایره کامل در محیط برنامه بکشید.
برای کشیدن یک مربع کامل در برنامه Paint ابتدا باید از قسمت Shapes روی مستطیل کلیک کنید وآن را انتخاب کرده و سپس با گرفتن کلید Shift می توانید یک مربع کامل در محیط برنامه بکشید.
لازم به یادآوری است که شما تمام اشکالی که در قسمت Shapes نرم افزار آمده را می توانید با گرفتن کلیدShif بطور کاملا دقیق بکشید طوری که طول وعرض آنها متناسب هم باشند.
۳- مهر زدن قسمتی از عکس در تمام محیط برنامه Paint
برای این کار ابتدا مستطیل Select را انتخاب و روی قسمت مورد نظر تصویر می کشیم سپس کلید Ctrl را نگه می داریم و قسمت مستطیل انتخابی را روی قسمت های دیگر تصویر درگ و کلیک می کنیم مشاهده می شود که این تصویر انتخابی مانند مهر زدن مرتب تکرار می شود.
۴- ساییدن قسمتی از عکس در تمام محیط برنامه Paint
برای این کار ابتدا مستطیل Select را انتخاب و روی قسمت مورد نظر تصویر می کشیم سپس کلید Shif را نگه می داریم و قسمت مستطیل انتخابی را روی قسمت های دیگر تصویر درگ می کنیم مشاهده می شود که این تصویر انتخابی مرتب روی تصویر ساییده می شود.
۵- بزرگ کردن اندازه پاک کن و نوک مداد و انواع قلم ها و براش ها درمحیط برنامه Paint
برای اینکار ابتدا پاک کن یا مداد را انتخاب کرده و سپس با گرفت هم زمان کلید های Ctrl و + مقدار اندازه نوک آن را زیاد کرد یا با گرفتن کلید های Ctrl و - مقدار اندازه نوک آن را کم کرد.
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها:
یکی از روش های ارائه زیباتر مطالب، ایجاد انیمیشن و متحرک سازی متون در اسلایدها است. منظور از متحرک سازی در پاورپوینت، متحرک سازی در هنگام تعویض دو اسلاید و یا متحرک کردن محتویات اسلاید است که هر دو، هدفی جز جذاب کردن ارائه مطلب را دنبال نمی کنند.
در حالت اول (متحرک سازی در هنگام تعویض دو اسلاید) می توان اسلاید بعدی را از پایین به بالا، چپ به راست، کمرنگ به پر رنگ و.... متحرک کرد.
در حالت دوم (متحرک سازی محتویات اسلاید) می توان یک متن، یک تصویر و یا یک شکل از اشکال موجود که درون یک اسلاید قرار دارند را حرکت داد. همچنین می توان متون را به صورت متحرک در یک اسلاید نمایش داد. در این درس به آشنایی و چگونگی طراحی این انیمیشن ها خواهیم پرداخت.
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها:
آنچه در این آموزش میخوانید :
وارد کردن (تایپ) متن (Enter Text)
انتخاب قسمتی از متن (Select Text)
کپی و چسباندن قسمتی از متن (Copy and Paste)
بریدن و چسباندن قسمتی از متن (Cut and Paste)
بازگرداندن آخرین تغییرات به یک حرکت قبل و بعد (Undo/Redo Changes)
بررسی املایی ارایه (Spell Check)
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها:
یکی از بهترین ابزارهای سمعی و بصری ارائه و سخنرانی پاورپوینت است. امروزه اکثر سخنرانان در همایشها برای انتقال هرچه بهتر مطالب خود از پاورپوینت استفاده میکنند. حتی استادان دانشگاه و معلمان مدارس برای آموزش از این نرم افزار استفاده میکنند تا محتوا به بهترین شکل توسط مخاطب درک شود.
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها:
در این درس با چگونگی درج و ویرایش اسلایدها برای انجام یک پروژه ساده آشنا خواهیم شد. در حین انجام پروژه، کارکرد گزینه های نخستین زبانه (Home) را بررسی خواهیم کرد.
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها:
به نرم افزار آموزش PowerPoint 2010 خوش آمديد.PowerPoint به شما کمک ميکند که اسلايدهاي زيبا و پيچيده را به صورتهاي مختلفي براي پروژکتور هاي Overhead . اسلايد 35 ميليمتري و يا محيط internet بسازيد.همچنين نرم افزار PowerPoint ابزار هاي لازم براي ايجاد نمايشهاي قوي و تاثير گذار را براي شما فراهم مي آورد.
براي شروع کار با PowerPoint . پس از نصب آن بايد از منوي Start و منوي فرعي All Programs،منوي Microsoft Office را باز کرده و گزينه Microsoft Office PowerPoint 2010 را انتخاب کنيد.
بر روي کليد Start کليد کنيد.
روي گزينه All Programs کليک کنيد.
روي گزينه Microsoft Office کليک کنيد.
از منوي باز شده ، گزينه Microsoft Office PowerPoint 2010 را انتخاب کنيد.
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها:
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻬﺘﺮ و اﻓﺰاﻳﺶ ﻛﺎراﻳﻲ و ﻛﺎﻫﺶ ﻋﻮارض ﺟﺎﻧﺒﻲ اﺳﺘﻔﺎده از ﻫﺮ وﺳﻴﻠﻪ ﻳﺎ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي، ﻻزم اﺳﺖ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺷﺮاﻳﻂ ﺑﺮاي ﺑﻬﺮهﺑﺮداري از آن اﻳﺠﺎد ﺷﻮد. ﭼﮕﻮﻧﮕﻲ اﻳﺠﺎد اﻳﻦ ﺷﺮاﻳﻂ، از ﻳﻚ ﺳﻮ ﺑﻪ ﻣﺎﻫﻴﺖ آن وﺳﻴﻠﻪ و ﻓﻦآوري و ازﺳﻮي دﻳﮕﺮ ﺑﻪ وﻳﮋﮔﻲﻫﺎي ﻓﻴﺰﻳﻜﻲو رواﻧﻲ اﻧﺴﺎن و ﻧﺤﻮه ارﺗﺒﺎط اﻳﻦدو ﺑﺎﻳﻜﺪﻳﮕﺮ واﺑﺴﺘﻪ اﺳﺖ.
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها:
فناوری اطلاعات Information Technology یا (IT) به مطالعه، طراحی، توسعه، پیادهسازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصا برنامههای نرمافزاری و سختافزار رایانه میپردازد. به طور کوتاه، فناوری اطلاعات با مسائلی مانند استفاده ازرایانه های الکترونیک و نرم افزار سروکار دارد تا تبدیل، ذخیره،حفاظت،پردازش،انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد.
موضوعات مرتبط: فناوری اطلاعات و ارتباطات ، ،
برچسبها: